Comparar les llistes

10 Errors a evitar en la decoració vivint en parella.

10 Errors a evitar en la decoració vivint en parella.

Si us acabeu de mudar amb la vostra parella o ja fa uns quants anys que compartiu pis, sempre queden certs detalls que us posen nerviosos. La decoració de la llar, l’ordre i l’organització és una part molt important en la convivència d’una parella. Per tant si es fa bé us sentireu còmodes amb l’espai i amb vosaltres mateixos i en cas de no fer-ho tan bé pot ser que l’altra persona se senti menys respectada per les seves idees. Aquí us citem els errors més comuns:

 1. No disposar d’espai propi. És un dels errors més comuns en les parelles. Quan vivíeu a casa dels vostres pares, sols o compartint pis amb amics sempre teníeu el vostre espai on un es podia aïllar, estar sol i tenir el seu propi ordre de les coses. Per tant quan compartiu pis amb la vostra parella, cada un necessita delimitar un espai per poder seguir tenint el seu propi racó i poder gaudir-ne en moments necessaris.
 2. Que el hobby d’un no envaeixi tot l’espai. La prioritat és respectar les aficions de la vostra parella, però això no vol dir que les seves coses hagin d’estar exposades per tota la vostra casa. Cal equilibrar l’habitatge amb el teu propi hobby i les aficions de tots dos, que segur que els dos teniu.
 3. No recollir la taula del menjador. El menjador sol ser la zona més habitada de la casa, tenir-la desordenada o sempre amb coses pel mig pot augmentar l’estrès, l’ansietat i fins a ocasionar incomoditat. També es pot estendre a altres espais de la llar i pot fer-vos sentir més esgotats i per tants més propensos a les discussions. Per això el millor és seguir sempre una rutina d’organització entre els dos per complementar-vos amb les tasques.
 4. Només predomina un estil. Cadascú pot tenir un estil de decoració diferent, tracta de negociar certes zones amb la teva parella per decorar-tu i viceversa. D’aquesta manera els dos us sentireu respectats i que les idees d’un importen a l’altre.
 5. Conservar records de relacions anteriors. Hi ha moltes persones que els costa desfer-se de records del passat, tant amorosos com personals. Però cal ser conscients que la nostra parella es pot sentir incòmoda sabent que aquest peluix se l’ha regalat “l’ex”. El millor és desfer-te d’això i així els dos estareu més còmodes.
 6. Utilitza la tauleta de nit per a tot. Aquest espai és l’últim que veiem abans d’anar a dormir i el primer a despertar-nos. Això vol dir que si hi ha objectes innecessaris, com caramels, cremes, revistes, bloc de notes, etc. poden induir estrès en tots dos. L’ideal és tenir el llibre que estem llegint i ara la crema que fem servir per abans de dormir.
 7. Il·luminació excèntrica al dormitori. Un llum massa brillant pot ser desagradable perquè és poc casolana i no transmet calidesa, la millor opció són els leds a part de ser més econòmics.
 8. No compartir ni un moble. L’habitual és que tots dos heu heretat mobles dels familiars en la mudança. Aneu a una botiga de mobles econòmica i compreu alguna cosa del vostre mutu grat i us farà sentir més units en la vostra nova llar.
 9. El sofà. És la peça fonamental a casa, ja que és on tu i la teva parella passeu gran part del temps. Per tant és fonamental que sigui elegit entre els dos, col·loqueu on us agradi a tots dos i gaudiu d’ell mirant la vostra pel·lícula favorita.
 10. Un quadre de farciment. La decoració de la vostra llar ha de reflectir els vostres gustos personals, aficions o alguna obra que admireu els dos o que us estimulin d’alguna manera.

En conclusió, feu el que feu sempre tingueu en compte a la vostra parella en les decisions de decoració i reorganització de l’habitatge. Dediqueu temps per ordenar les vostres coses evitant així possibles discussions en el futur. I gaudiu decorant la vostra casa a gust de tots dos.

img

Barneto

Entrades relacionades

 • Blog

Sorteig panera de Nadal! Bases legals.

Empresa organitzadora del concurs. L'entitat organitzadora d'aquest concurs és l'empresa Barneto...

Continua llegint
per Barneto
 • Blog

Idees de decoració nadalenca.

El Nadal s'apropa a passos de gegant i molts de nosaltres comencem a buscar idees i fotos de...

Continua llegint
per Barneto
 • Blog

Aprofitem la terrassa a la tardor!

Amb aquests dies de pluja i fred, deixem enrere la calor dels mesos d'estiu, època en la qual fem...

Continua llegint
per Barneto

Uneix-te a la conversa