Comparar les llistes

Punts a revisar abans de formalitzar una compra.

Punts a revisar abans de formalitzar una compra.

Abans de comprar una propietat de segona mà, cal revisar certa documentació per prevenir possibles disgustos en un futur. Si la compra la realitza a través d’un agent immobiliari, serà ell qui li podrà informar de tota la documentació necessària i, per altra banda, protegir-lo d’algun aspecte que vostè pugui passar per alt. Però en el cas contrari, aquí us anomenem 6 punts clau per a curar-se en salut, en la seva futura compra.

  1. Títol de propietat. Aquest document és de caràcter públic i oficial. Es pot sol·licitar al Registre de la Propietat, en ell s’especifica qui és el propietari de l’immoble, mitjançant data i forma en què es va adquirir la propietat, així com anotacions d’embargament, drets d’usdefruit, arrendaments, etc.
  2. IBI (Impost de Béns Immobles). Com a propietaris hem de pagar uns impostos per l’habitatge, un d’ells és l’IBI. Cal verificar que està al corrent de tots els pagaments.
  3. Certificat de comunitat de propietaris. Es pot sol·licitar a través de l’administrador de la finca o de la comunitat de propietaris, un certificat, que acrediti que l’habitatge està al corrent de tots els pagaments de la comunitat. També és important informar-se si hi ha prevista alguna derrama d’alguna obra, façana, etc. que impliqui futurs costos que són una obligació de l’immoble independentment de qui sigui l’amo.
  4. Nota Simple del Registre de la Propietat. En aquest document es podrà verificar que l’habitatge està lliure de càrregues i al corrent de tots els pagaments d’impostos, taxes, censos, embargaments judicials, etc.
  5. Últims rebuts dels subministraments. Comprovar que estan al corrent de pagament pel venedor.
  6. Certificat energètic i la cèdula d’habitabilitat. Són dos certificats imprescindibles per formalitzar la compravenda de l’immoble. Per un costat el CE ens indica la qualificació energètica global de l’immoble i s’expressa en una escala de l’A a la G. I la CH acredita que un habitatge compleix amb les condicions mínimes d’habitabilitat que preveu la normativa.

Aquests 6 punts recullen la documentació més imprescindible a tenir en compte en realitzar una compra. Sempre recomanem demanar ajuda a un agent immobiliari o gestor per poder estar més tranquil i assegurar la compra.

img

Barneto

Entrades relacionades

  • Blog

Mudança sense estrès.

Els començaments són molt bons. Però quan es tracta de moure totes les nostres coses a un altre...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Dutxa o banyera?

En moltes llars es planteja la idea de tenir una dutxa o una banyera. Serà qüestió d'espai,...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Cuina oberta si o no?

Cada vegada més, ens trobem cases i pisos preciosos amb la cuina oberta. Està clar que estan molt...

Continua llegint
per Barneto

Uneix-te a la conversa