Comparar les llistes

Tiny house, el futur de l’habitatge.

Tiny house, el futur de l’habitatge.

Cada vegada creix més la demanda per a habitatges amb una superfície per sota dels 50 m² al nostre país. Els habitatges amb aquestes mesures són suficients per viure, a part de tenir clars avantatges com el cost de l’immoble, el seu manteniment i sobretot menor despesa energètica.

Les mini cases, també anomenades tiny house, poden ser la solució a una segona residència. Són modulars el que significa que poden ser ampliables i a més transportables, el que ens permet la possibilitat de formalitzar un contracte de lloguer d’una parcel·la en lloc d’haver de comprar-la. Un gran alleujament per a aquelles persones que no es volen hipotecar.

Respecten el medi ambient, la seva construcció es basa en la fusta, utilitzen cobertes comunicades mitjançant la qual es forma una cambra d’aire interior que permet una refrigeració passiva a l’estiu. D’altra banda, es potencia la captació solar mitjançant l’ús de finestrals, amb vidres d’alt factor solar que permeten aprofitar el sol de l’hivern.

En el sector burocràtic, ens trobem amb la qüestió de si necessitem un projecte o llicència d’obra, si s’aplica IVA, etc. En aquest cas com es tracta d’un immoble que romandrà fix en un terreny, es requereix una llicència d’obra municipal. La part de l‘IVA és variable, ja que si és per a ús d’habitatge, s’aplicaria un 10% i en cas de tractar-se d’una prefabricació per a ser transportada s’aplicaria el 21%.

Per tant, pot ser que en un futur pròxim només hàgim de tenir clar on volem viure i amb quines vistes ens volem aixecar al matí, ja que la casa pot anar on nosaltres vulguem.

img

Barneto

Entrades relacionades

  • Blog

Sorteig panera de Nadal! Bases legals.

Empresa organitzadora del concurs. L'entitat organitzadora d'aquest concurs és l'empresa Barneto...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Idees de decoració nadalenca.

El Nadal s'apropa a passos de gegant i molts de nosaltres comencem a buscar idees i fotos de...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Aprofitem la terrassa a la tardor!

Amb aquests dies de pluja i fred, deixem enrere la calor dels mesos d'estiu, època en la qual fem...

Continua llegint
per Barneto

Uneix-te a la conversa