Comparar les llistes

Que es necessita per llogar un pis?

Que es necessita per llogar un pis?

Si està buscant un pis de lloguer, necessita saber quins són els documents i condicions que li poden sol·licitar els arrendadors o un agent immobiliari. Cal prestar molta atenció a les condicions del contracte de lloguer abans de signar-lo.

Des de Barneto li expliquem quin és la documentació que ha de tenir en compte per no tenir cap problema en contractar un lloguer d’habitatge.

El propietari

En cas de formalitzar el lloguer mitjançant el propietari directament, té dret a comprovar si és realment el propietari de l’habitatge. Per a això, pot sol·licitar una nota simple al Registre de la Propietat de la zona on es troba l’habitatge.

En cas de formalitzar el lloguer a través d’una agència, la seguretat estarà garantida. En Barneto sempre ens assegurem de comprovar que tota la documentació estigui en regla per part del propietari abans de posar l’immoble en lloguer o venda.

Identificació

Cal presentar la documentació legal per poder formalitzar el contracte de lloguer. En aquest cas presentant el Document Nacional d’Identitat, passaport o targeta de residència. És un dels documents més importants, ja que apareixeran en el contracte d’arrendament.

Solvència econòmica

La gran majoria de propietaris i immobiliàries demanen un informe de solvència de la persona que apareixerà com a arrendatari en el contracte de lloguer. N’hi ha prou amb presentar almenys les 3 últimes nòmines d’ocupació, on consti l’antiguitat en el lloc de treball, per estudiar el cas i decidir si el contracte es formalitza o no.

Aval

En cas d’un estudiant o una persona que no està treballant o que ha començat a treballar i no disposa encara de nòmines ni de temps mínim d’antiguitat. La immobiliària pot demanar que es presenti una persona com a aval, pot ser el banc o un familiar que intercedeixi per vostè en el cas que no pugui pagar el valor del lloguer en un moment donat.

És un matalàs de seguretat per al propietari.

Segur d’impagaments

És una altra forma d’assegurar els pagaments de l’immoble. Consisteix en contractar aquest servei amb una agència asseguradora que garantís el cobrament en el cas que l’inquilí no pugui pagar. En aquest cas es sol·licitarà a l’inquilí certa documentació econòmica per tal que l’agència comprovi la solvència d’aquest.

Estudiar el contracte

Després de superar totes aquestes proves, arriba el moment de formalitzar el contracte, s’ha de llegir detingudament totes les parts i clàusules que conté.

Comprovi que les condicions són les estipulades, la durada del contracte, el pagament de les despeses i altres condicions que li puguin afavorir o perjudicar.

La fiança

Una altra de les garanties de seguretat per al propietari de l’habitatge és el pagament de la fiança. Avui dia el dipòsit d’aquesta fiança s’ha de fer de manera legal i segura en l’organisme competent de cada comunitat autònoma.

Podeu comprovar que s’ha fet de forma correcta i d’aquesta manera els diners queda en un terreny neutral per a ambdues parts i així pot recuperar la fiança un cop deixi l’habitatge.

Si té algun dubte sobre la paperassa o simplement vol gestionar-ho a través d’una agència immobiliària, en Barneto podem ajudar durant tot el procediment per a agilitzar i assegurar la seva tranquil·litat.

img

Barneto

Entrades relacionades

  • Blog

Les fotografies, punt clau per vendre l’immoble.

Les fotografies són una part fonamental a l'hora de vendre el teu habitatge. És el primer que...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Home staging i la utilitat del cartó.

Actualment recórrer a mobiliari de cartó i la seva combinació amb altres elements que explicarem...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Nous canvis en l’arrendament de l’habitatge.

Fa uns dies va entrar en vigor la nova llei d'arrendament que incorpora modificacions molt...

Continua llegint
per Barneto

Uneix-te a la conversa