Comparar les llistes

Certificat d’eficiència energètica.

Certificat d’eficiència energètica.

Què és un Certificat Energètic?

És un document que informa sobre el consum energètic i sobre les emissions de CO₂ d’un immoble tant en venda com en lloguer.

Actualment i des de l’any 2013 és obligatori per poder llogar o vendre un immoble o local. La responsabilitat d’obtenir el certificat és del propietari de l’habitatge, qui ha de contractar el servei tècnic certificat per obtenir el seu document.

Possibles sancions

Vendre o llogar sense disposar del certificat energètic suposa una infracció i està sancionat amb multes que oscil·len entre els 300 i els 600 €. Aquestes sancions es solen dividir en tres grups oscil·lant quantitats entre els 300 i fins als 6.000 € en cas d’una infracció molt greu.

Per tant cada vegada és més patent l’obligatorietat i necessitat de comptar amb un certificat en els processos de lloguer i venda d’immobles. És un pas necessari, ja que el futur propietari o llogater pot proveir despeses i conèixer els costos que li pot suposar escalfar o refredar l’habitatge.

Comptar amb un certificat energètic amb una qualificació alta assumeix que l’immoble s’adaptarà completament als canvis tèrmics en les diferents estacions de l’any. El fet un aprofitament òptim de les instal·lacions, amb materials en portes i finestres que permetin aprofitar l’energia, és una de les solucions clau i més importants del sector immobiliari en els últims anys.

Quina és la conclusió?

Tot llogater o comprador ha de tenir molt en compte que l’habitatge que es llogui o compri ha de comptar amb un certificat i tenir-ho en compte a l’hora d’avaluar dit immoble.

A la nostra agència immobiliària Barneto podem oferir-li tota l’ajuda necessària en tots els aspectes a dur a terme per a la venda o compra del seu immoble. Entre els nostres serveis disponibles es troba la sol·licitud del Certificat d’Eficiència Energètica.

img

Barneto

Entrades relacionades

  • Blog

Fiança, aspectes que potser desconeixies.

La fiança és una de les parts importants a l'hora de llogar un pis. Es tracta d'un dipòsit de...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Avantatges de tenir una casa a la platja.

Amb l'arribada del bon temps augmenten les ganes de passar uns dies a la platja. Són moltes les...

Continua llegint
per Barneto

Consells per estalviar en la comunitat de propietaris.

La comunitat de propietaris requereix una tasca mínima de manteniment, però si s'apliquen un...

Continua llegint
per Barneto

Uneix-te a la conversa