Comparar les llistes

L’evolució del sector immobiliari.

L’evolució del sector immobiliari.

A l’any 2000, s’ha produït una desregulació del sector que va significar que a partir d’aquest moment la compravenda d’immobles es va convertir en una activitat sense necessitat de titulació ni col·legiació. Sobretot el canvi es va notar quan un gran nombre d’operadors sense control de cap classe, va omplir el sector i les conseqüències d’això les van notar les persones afectades en els aspectes jurídics i econòmics.

Actualment torna a ressorgir l’activitat immobiliària i torna la implantació d’oficines i agències, però seguim sense cap mena de protecció cap als ciutadans que reben aquests serveis. Estan en joc els seus interessos immobiliaris, jurídics i econòmics. Com per exemple que l’accés a l’habitatge d’una família, tingui un marc legal i mesures de control administratiu.

Aquí entren els intermediaris d’aquests processos, els agents immobiliaris. Un agent hauria de complir certs requisits per poder exercir, els dos més importants són: la formació i l’ètica. L’agent ha d’estar format i tenir coneixement de la matèria en la qual treballa: des del coneixement del mercat, el seu funcionament, els aspectes jurídics, temes fiscals, etc. Com estar revestit en la seva actuació per principis ètics i respectant la lliure decisió dels clients i els seus temps de decisió, sense pressions.

Agent de la Propietat Immobiliària, un professional qualificat que opera al mercat immobiliari i que està regulat pel Reial Decret 1294/2007. Per ser API és necessari estar en possessió del títol oficial expedit pel Ministeri de Foment o comptar amb un títol universitari.

Quina és la funció dels Col·legis Oficials?

Els Col·legis Oficials són la màxima garantia en qualsevol activitat professional, persegueixen la formació contínua de tots els seus integrants i la bona praxi en l’exercici de la seva activitat. La seva raó de ser és l’atenció i protecció adequada als ciutadans, fent valer una activitat professional seriosa, rigorosa, segura i ètica.

I finalment la tendència d’aquests darrers anys ha estat la creació d’agències en línia. Recalcant així que la tecnologia està en qualsevol sector i tots hem de fer una evolució tecnològica i canviar la manera de treballar. Les formes de relacionar-nos amb els clients, la transmissió de la informació i els diferents mètodes de gestió estan canviant. Però davant de qualsevol dubte o equivocació, la presència d’un agent immobiliari en persona no és comparable amb tota la resta.

img

Barneto

Entrades relacionades

La importància de l’inventari en un lloguer.

En un contracte de lloguer, el propietari cedeix l'ús i gaudi del seu immoble a l'arrendatari o...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

Diferència entre préstec i crèdit.

Coneixem realment quines són les diferències entre préstec i crèdit? Actualment per la falta de...

Continua llegint
per Barneto
  • Blog

T’ajudem a vendre la teva casa sense preocupacions.

Valoració actual del teu immoble. Per negociar l'import de venda i obtenir el major...

Continua llegint
per Barneto

Uneix-te a la conversa

Call Now Button